Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Zajímavé, jaké perly jsou někteří blogeři schopni vyplodit. Třeba že trvalé zavedení všeobecných hraničních kontrol zabrání zločincům a uprchlíkům překračovat hranice. Sledujte aspoň zprávy, pane! Pak se dozvíte, jak obrovské problémy má s přílivem uprchlíků Maďarsko - a to ze zemí MIMO Schengenský prostor (Rumunsko, Chorvatsko, Srbsko), u kterých hraniční kontroly jsou. Pokud navrhujete i u nás maďarský zoufalý pokus o řešení, tedy opětovnou stavbu plotů s plnou ostrahou třeba i na Šumavě a nově i na hranicích se Slovenskem, pak jste opravdu intelektuální tryskáč.

1 1
možnosti
JR

J38a50n 42R66á65ž

13. 8. 2015 15:34

Vy stale žijete myšlenim v době, kdy se stavěly ploty majici zabranit lidem v úniku z komunistického skanzenu. Tak se proberte do reality, která v době novodobého stěhování národů panuje a přijměte fakt, že se ploty budou stavět přesně z opačných důvodů..

Ploty s plnou ostrahou dřív nebo později budou muset být, bez ohledu na Schengen a aby to člověk pochopil, nepotřebuje být intelektuální tryskáč.

. A ploty budou nejenom z ostnatych drátů a možná je Němci postaví i na Šumavě, když se Evropa nerozhoupe k tomu, aby ploty a kulometné věže postavila na pobřeží Středozemního moře a u hranic s Tureckem a neustráží kosovské hranice.. Ploty proti migraci nežádoucich staví USA, Izrael, Saudská Arábie, Egypt a jen evropská "sluníčka" v tom stále vidí něco nehumánního.

0 0
možnosti
OK

Schengen není příčina současného stavu. Příčinou je neschopnost a/nebo neochota EU politiků vzniklou situaci řešit.

P.S.: Kdybyste zažil "Neschengen", nikdy by Vás takové řešení nenapadlo.

3 0
možnosti

Schengen není příčinou, dost zásadně ale nahrává eskalaci problému. 

-

Zažil jsem zadrátovanou Šumavu a její návrat nechci - existuje ale spousta řešení mezi absolutně nehlídanou hranicí a elektřinou nabitými ploty.

1 0
možnosti
VB

To je tak blbý názor až to bučí. Zavřeme se na dvorečku a obeženeme ostnatým drátem. Cítím se Evropanem, takže je to pro mě nepřijatelné. Co tak udělat hranice na Moravě, nebo kolem Brna, aby nám tam emigranti nelezli. Úplně stejně absurdní.

Jiná věc je neschpnost EU řešit ochranu vnějších hranic.

3 0
možnosti

Italové (Řekové, ...) nebudou řešit ochranu vnější hranice, dokud budou mít možnost zavřít oči a nechat nechtěnce zmizet do Německa, Francie, Británie.

0 0
možnosti

Já jsem prožil téměř 40 let chráněn ostnatými dráty, tak mám možnost srovnávat. Ale ta zkušenost je nesdělitelná, těžko vysvětlit člověku, co tu dobu nezažil, jaké to je jenom koukat přes dráty ven, když teď aby se člověk pídil po tom, jestli už je v Rozvadově před, nebo za čárou a jestli je ještě v Německu nebo v Rakousku. V 90-tých letech jsem jezdil pracovně do Vídně a to ještě Rakušané kontrolovali, jestli nemáme moc razítek v pasu. A teď by to zase někdo chtěl vracet zpátky. Ach jo...

0 0
možnosti

Před devětaosmdesátým měl především plot bránit tomu, abychom bez povolení neodešli ven. Tenhle plot by bránil vstupu nezvaných hostů. 

(Není problém v tom, že dveře jsou zamčené - jde o to, kdo má klíče:-P)

2 0
možnosti
TP

Vaše poříjmení je nomen omen

1 0
možnosti
VM

Já si naopak myslím, že schengenský prostor funguje. A dokázalo to nevpuštění 15 motorkářů s platnými vízy. Ale tam byl důvod ideologický. Zatímco ano, v případě imigrantů bez jakéhokoli povolení ke vstupu naprosto selhal a je tedy čas otevřít diskusi, zda má smysl a zda není tak, jak je nastaven již přežitý.

3 0
možnosti
MH

No mozna by neskodily i hranice mezi Cechy a Moravou, ne? Ani byvale okresy by nebylo marne oplotit. Kdyby se dokonce museli lide legitimovat a popr. zadat viza treba z Olomouce do Prostejova, mozna by se ani tolik nekradlo. Mistni zlodeje by mistni cetnici uz znali.

At zije Kocourkov a jeho mysleni:-/

1 0
možnosti
JS

J90a21n 40S93e43m53i13k

13. 8. 2015 0:44

Pane boze, to si jako myslite ze po zruseni Schengenskeho prostoru pujdou migranti pekne poctive pres hlidane hranicni prechody ;-D a kolik myslite ze mame policistu a vojaku na jeden kilometr hranice?

Povolate 100tisic muzu do zbrane na hranice aby chodili kolem dratu co budou i pri tomto poctu potreba??

naivita  a zamereni se na komicke reseni a nepraveho vinika.

Jedine reseni je systemove chranit vnejsi hranice EU a zajistit aby ilegalni migranti nemeli vyhlidku na pobyt uvnitr EU po ilegalnimprekroceni hranice(ktere je prakticky proste neuhlidatelne)- tedy jedine reseni je zridit tabory pro migranty na dobu vyrizoveni procedury prideleni azylu mimo uzemi vlastni EU

1 0
možnosti
JP

Ty toho asi moc nenacestuješ, že jo.

Shengenský prostor nerušme, ale efektivně chraňme jeho hranice, konkrétně: místo aby Sasové opevnili českou hranici, ať se přesunou do Řecka, které chránit hranice evidentně nezvládá.

0 0
možnosti
JS

J22a92n 12S40e66m95i30k

13. 8. 2015 0:46

namorni hranice neuhlidate- lodi se staci dostat blizko vysostnych vod(v tom jim nikdo nemuze podle mezinarodniho prava zabranit), a pak vyhlasit stav nouze (treba rozbit motor)...a zase podle mezinarodniho namorniho prava je nejblizsi lod ma povinnost dopravt do nejblizsiho pristavu(tedy na uzemi EU)..... tak se to dela....proc myslite ze se porad pise kolik ktere lode "zachranili" na mori migrantu

1 0
možnosti
MO

Nápor uprchlíků je současný velký problém celé Evropy a snad se brzy zdárně vyřeší. Schengen je jeden z mála velmi dobrých projektů EU. A když to řeknu metaforicky, zvykli jsme si na "slunečné roky čisté oblohy" a když se objeví "jedna větší a delší bouřka", nemůžeme přece hned zpanikařit a na místo i trochu děravých "deštníků" hned přemýšlet na stavbou "ochranné mega-střechy nad celou oblohou". To jsou poněkud radikální a nákladná řešení navíc s dlouhodobými následky různých faktorů na "dočasně nevlídné počasí".

3 1
možnosti
MN

Schengenský prostor je dobrá myšlenka, ale nezlehčovala bych jeho možné zneužívání (nejde o "jednu bouřku"). Vlna převážně muslimských ekonomických imigrantů není první a jediný problém. Pašování mezi státy, úniky a skrývání kriminálních osob, zneuží různých sociálních systémů jednotlivých států (viz např migrační vlna českých a slovenských Rómů do Británie) volá o neodkladné nutnosti nastavení jasných průvodních opatření proti zneužívání volného pohybu v rámci Schengenu. Namátkové kontroly v blízkosti hranic s okamžitými vysokými tresty. Podle typu porušení pravidel od ekonomické likvidace toho, kdo se např. pašováním chce obohatit, přes dlouholeté žaláře za drogy, zbraně, skrývání před policií, justicí,... až po okamžitou repatriaci v případě nedůvodné imigrace.

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Pozorovatel politického a sportovního dění.

Seznam rubrik