Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Myslím, že nebudou-li u nás spokojeni, řeknou si to navzájem a po té se raději ČR vyhnou. To není tak špatná strategie.

0 0
možnosti

To už dávno platí. Před pár dny to tvrdil v TV jeden z tlumočníků, kteří pracují pro českou policii. Říkal že mezi migranty má Česko špatnou pověst a že tu zůstat nechtějí. Pouze přes nás cestují za západ.

Tak proč jim tu jejich cestu neumožnit? Proč je tu policie loví jak divokou zvěř?

2 0
možnosti
Foto

Takže rozumím tomu správně, že voláte po tom aby byli konkrétni viníci obžalováni z trestného činu a pokud možno odsouzeni protože způsobli škodu pár tisíc možná pár desítek tisíc celkem, některý z nich konkrétně možná přes 5 000.

Takže pošleme policii, která bude hledat důkazy pro konkrétní provinění-což bude stát pár desítek tisíc, následně státní žalobce dá na většinu z těch 50-100 lidí žalobu k soudu-tito lidé jsou bez peněz takže jim bude muset být v rámci spravedlivého procesu přidělen advokát ex ofo-tedy placený státem. Po celou dobu bude samozřejmě každý mít právo na tlumočníka.

Celý proces bude trvat něco mezi 2-5 lety a celou dobu budou muset být někde zajištěni a bude se o ně muset starat stát. Náklady na jednoho každého budou po tu dobu několk milionů a zahltí to postupně soudy a policii.

Po tom co je odsoudí se jim vazba započte do trestu a budou přesunuti zpět do bělé a  dále čekat na dsunutí. Někteří možná následně vysoudí odškodné za nezákonné zadržování.

I pokud jim soud uloží náhradu škody tak tu z nich těžko někdo vymůže v Africe.

K tomu se přidává možnost, že se dopustí dalších exesů.

Druhá možnost je odepsat pár tisíc možná třeba i stotisíc (místo desítek milionů) a po dokončení deportačního procesu je poslat pryč.

Co je podle vás pro náš stát lepší?

1 4
možnosti
Foto

Mám spoustu kamarádů, kteří služí v Cizinecké policii a podle nich mají emgigranti  od 300 EUaž po 3 000 EU. Mají mobily, drahé hodinky. Takže o žádné chudninky nejde. Jdou za lepším. Někteří zahodili doklady, takže ani není známo o koho se jedná. Pokud se zjistí jeho totožnost a jsou zde důvody pro jeho vrácení do Maďarska, tak Maďarsko sdělí, že ukončilo v pořípadě jeho osoby emigrační řízení se záporným výsledkem, tak náš stát takovou osobu propustí a od té doby nikdo neví, co na našem území  dělá a zda se zde nevytváří teroristické buňky.

4 2
možnosti

Autorovo těžké nepochopení problému. Není ale sám. Takových je víc.

Samozřejmě, že imigranti v Bělé poškodili cizí majetek, což je trestné. Jenže ani jeden z těch imigrantů v tom zařízení nechtějí být. Jsou tam zadržování proti své vůli. Nechtějí ani být v Česku. Byli v Česku pouze zadrženi, když přes naše území cestovali do Německa.

Netuším, proč je naše policie tak horlivá a chytá běžence. Podle směrnic EU má Česko vrátit běžence tam, odkud přicestovali, tj. do Maďarska nebo Rakouska. Jenže policie neumí zjistit, odkud přišli, takže je musí zavřít do našich koncentračních táborů. Kdyby naše policie dělala "mrtvé brouky" a neprudila, běženci by se přesunuli přes Česko do Německa a Němci by je nemohli vrátit zpět, protože ani oni nejsou schopni zjistit, odkud k nim běženci dorazili.

Takhle ale vytváříme u nás zbytečný problém. Horlivě lovíme nelegální běžence, co cestují přes Česko, pak je zavřeme do záchytných (koncentračních) táborů, a nakonec se divíme, že se to těm nelegálům nelíbí. Logika hodná inteligence českého policejního sboru v čele s vrchním policejním horlivcem Chovancem.:-/

2 10
možnosti

Vzhledem k německé důkladnosti by Němci zjistili, že nájezdníci přišli z Česka a promptně by nám je vrátili. Otázka je, zda je pro naši zem výhodnější, když budou za našimi hranicemi. Dnes je Evropa tak propojená, že cokoliv se stane u sousedů, dorazí v rychlosti k nám.

10 0
možnosti
MV

precedenci? a jeste jedna otazka: opravdu vas tak zajimaji rozbita okna, nebo jde spis o tema blogu, jakych je sice denne "milion", ale jsou ctena...od mladyho chlapa jsem cekal vic "vyladenej" zajimavej text - skoda.

0 0
možnosti
MS

Touhle tématu se poslední dobu věnuji víc a z různých zdrojů si k němu dohledávám informace. Máte samozřejmě pravdu, že zájem o tohle téma je velký, zároveň se ale domnívám, že díky sledování informačního toku se můžu vyjadřovat hodnotněji.

0 0
možnosti
JF

J74a34n 88F66r27o40l31í33k

2. 8. 2015 10:25

Důsledky budou pane takové, že sklenáři zasklí rozbité okno.

1 0
možnosti

A zaplatí se to z peněz daňových poplatníků.

0 0
možnosti
PBR

Dobré zamyšlení. Ač je to s podivem, já se domnívám, že valné většině z nich může jít i o to, aby se dostali u nás nebo prakticky po celé Evropě za mříže. Je to nejideálnější způsob, jak být zabezpečený a navíc si našetřit nějaké peníze na pozdější cestu domů a slušný život tam.. Takže si myslím, že se máme ještě hodně na co těšit..

2 0
možnosti
MS

Jak si v base našetří na slušný život doma ? 8-o Jsem jedno ucho.

0 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Pozorovatel politického a sportovního dění.

Seznam rubrik