Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Přečtěte si Bibli, konkrétně Zjevení sv. Jana. Už tam se o tom píše.

0 0
možnosti
OM

Aldous Huxley - Brave New World. Celkem správně v češtině vydaný jako Konec civilizace. Tam sice nešlo o čipování, ale podstata je stejná.

Jako vášnivého čtenáře a milovníka sci-fi mě to fakt děsí. Jak se spousta, a to těch většinou negativních věcí, již za našich životů naplňuje.

Za váš článek a připomenutí - R^

6 0
možnosti
IB

I61v69o 54B16o78u40š22e

11. 2. 2015 19:39

On ten článek, na který odkazujete, bude asi lehce popletený. Ten Hannes Sjöblad není žádný krizový manažer budovy toho nejmenovaného a zřejmě neexistujícího podniku ale členem spolku Bionyfiken, který se skládá jak oni sami říkají biohacker. A ano, nechal si voperovat čip, aby nemusel pořád hledat klíče a pamatovat si hesla a hlavně proto, aby otestoval na konkrétním příkladě, ajk technologický vývoj může ovlivňovat náš všední život. Tak se uklidněte, nejde o žádný Orwelovský režim. Mimochodem, jeslti máme navíc čip v ruce k různým čtečkám sítnic či otisku prstů eventuelně snímání DNA nebo nošení různých karet s čipama dnes a denně, to celkem nehraje roli.

0 2
možnosti
RL

Hraje to roli a to zásadní.Očipovat by se nenechal ani pes,kdyby o tom mohl rozhodovat. Člověk, který to udělá dobrovolně se staví pod jeho úroveň.Je pravda, že tak nějak čeká až právě dostatku jedinců se bude zdát toto morálně přijatelné.Brrr;-(

5 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Pozorovatel politického a sportovního dění.

Seznam rubrik